Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Болницата в Балчик организира безплатни профилактични прегледи през 2020 година

Многопрофилната болница за активно лечение в Балчик и през 2020 година ще подпомогне жителите на общината с безплатни прегледи за профилактика на различни заболявания, съобщават от здравното заведение. Програмата е част и от усилията за превантивно здравеопазване на общината, която осигурява 800 000 лева подкрепа от новия бюджет за лечебното заведение.

От болницата припомнят, че през 2019 г. бяха проведени редица мероприятия от клинично и лабораторно естество за подобряване здравето и удължаване годините на живот на гражданите на община Балчик.

В тази насока ръководството на МБАЛ Балчик, заедно с целия лекарски екип, са решили през 2020 г. всеки месец от годината да предоставя напълно безплатни  /без необходимо направление от личен лекар/ профилактични прегледи.

Месец март е определен за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. На всички желаещи жители на общината ще се извърши ехокардиографско изследване.

Ехокардиографията представлява изследване на сърцето с ултразвукови вълни, базрано върху различната способност на сърдечните структури да рефлектират тези вълни.

От болницата съобщават, че от началото на годината в МБАЛ-Балчик е назначен нов член на екипа на Вътрешно отделение – д-р Тони Алексиев – специалист кардиолог.

Той ще извършва ехокардиографските изследвания всяка седмица в дните понеделник и вторник на месец март – от 11 до 13,30 часа, на етаж 6 в ехокардиографски кабинет, след предварително записан час на телефон 088 448 2961 – старша медицинска сестра Николинка Димитрова.

Снимката е илюстративна

c