Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ресторантите в Добрич пълни за Свети Валентин, резервира се и за 8 март

Ден преди Свети Валентин ресторанти в Добрич са с изцяло резервирани места от наши съграждани, решили да отбележат Деня на влюбените в уютна атмосфера, установи проверка на Про Нюз Добрич. Някои от заведенията предлагат куверти, други ще работят на свободна консумация, а има и такива, които ще поглезят гостите си със специални ястия.

От две седмици всички места са заети, съобщи за Про Нюз Добрич собственикът на ресторант „Walnuts Life&Food” Димитър Димитров. По думите му така се движат нещата и за предстоящия 8 март, резервации се правят от сега. Клиентите на изисканото заведение ще са на свободна консумация, не искаме да ги ограничаваме в избора им, обясни Димитров. А менюто си е стандартното, каквото е харесвано по принцип от многобройните гости на „Walnuts Life&Food”.   

За Свети Валентин имаме резервации доста отдавна, но през последните няколко дни вече целият ресторант се напълни, споделиха от „Мечока Бен”. Там залагат на предварителен куверт, ястията са подбрани специално за празника. И в „Мечока Бен” вече има резервации за 8 март.

Специални предложения на гостите си, които са различни от ежедневното меню, ще предложи в утрешния Свети Валентин ресторант „Вила ди Полета”, сподели барманът Ярослав Тонев. Салатата е „Капра”, а основното ястие – в два варианта. Клиентите ще могат да избират между „Пиле Портофино” и „Сьомга Портофино”. Разликата в двете ястия е, че първото е приготвено от пилешки каренца, а второто – от изпечено филе от сьомга. А общото, че са отрупани с тропическа салса от с манго, праскови, домати, портокал. Десертът е изключително изкушаващ, клиентите ще се насладят на „Кастело ди Фраголи” – сладоледена ягодова торта с домашни пандишпани, сладолед и заливка от пресни ягоди.

На куверт в няколко варианта залагат в ресторант „Фесто”. От там обясняват, че кувертът е за улеснение на клиентите. Той съдържа салата, основно, безалкохолна напитка и малък аперитив. Ястията не са по-различни от обичайното меню на заведението.

Със специално подбрани за Свети Валентин различни вкусотии за хапване ще посрещне гостите си ресторант „Ел Мундо”. Там също са предпочели кувертите, които са изкупени. Места вече няма и в пицария „Уно”, където ще нагостят клиентите си с обичайните ясния на свободна консумация.

c