Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Предстои VIII-о издание на Международния карате турнир "Купата на президента - София Оупън"

След края на зимната пауза, каратеките на Сенсей Стоян Димов от Академия за бойни изкуства "ЦАНЕВ" вече са в режим на усилена подготовка за най-голямото карате събитие на Балканите - турнирът "Купата на президента - София Оупън 2020". Спортната надпревара ще се проведе на 21 март тази година, съобщи за Про Нюз Добрич сенсей Стоян Димов - треньор в Академия "Цанев"-Добрич.

Международният турнир се провежда за осма поредна година, като за този период той се превърна в един от водещите карате турнири на Балканския полуостров, който успява да привлече светила на световното и европейско карате, коментираха организаторите от Академия "Цанев".

Целта ни е да популяризираме спорта сред подрастващите и до момента успяваме да привлечем огромен брой деца, не само от всички Балкански страни, но и от клубове от цял свят", сподели сенсей Димов.

"Купата на президента - София Оупън 2020" е част от поредица мероприятия свързани с инициативата "Спортувай с президента", имащи за цел насърчаване двигателната активност сред децата.

По време на тазгодишното издание, програмата на турнира включва и Първото издание на надпреварата "Пара-Карате". За първи път на татамито ще излязат за участие и хора със специални потребности.

Над 1500 каратисти от повече от 20 държави се очаква да се включат в тазгодишната надпревара за Купата на президента, като събитието ще бъде отразено в пресата, социалните мрежи и в ефира на водещите медии, съобщиха организаторите.

"Като организатори, основната ни цел е популяризиране на каратето като спорт сред децата и подрастващите. Стремежът ни е да затвърждаваме добрия клубен имидж на Академията и на България - на световно ниво. Същевременно, провеждането на такива турнири от международен ранг ни позволява и да създадем нови клубни връзки с организации и тимове на международно ниво, с които да си сътрудничим за постигане на по-добри резултати в спорта", споделиха от клубното ръководство на Академията за бойни изкуства "Цанев.

c