Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Волейболна драма в Дупница и нов успех за "Добруджа 07"

След изпълнен с обрати двубой в дупнишката зала "Спортна", волейболистите на "Добруджа 07" записаха с 11-ата си победа от началото на сезона в Суперлигата. Възпитаниците на Петър Шопов се наложиха като гости над "Марек Юнион-Ивкони" с 3:2 (25:19, 25:22, 30:32, 21:25, 15:10) в двубой от 15-и кръг, продължил повече от два часа и половина пред около 500 човека публика. 

Момчетата на Петър Шопов взеха инициативата от началото на двубоя и не я изпуснаха до края - за 1:0. Във втората част домакините тръгнаха добре и дадоха надежда на феновете по трибуните. При 14:13 - в опит за защита, контузия наложи смяната на либерото Владислав Иванов. Функцията на либеро беше поета от полевия нападател Костадин Стойков, а като посрещач на терена влезе Яни Георгиев. До 20-ата точка домакините поддържаха темпото, но с добра стратегия, добричлии затвориха частта - за 2:0 гейма. 

Третата част беше кулминационната в срещата. След силното начало за домакините, които натрупаха аванс от 6 точки, постепенно - до 10-ата точка, "зелените" стопиха преднината им. В най-драматичните минути от двубоя - след 20-та точка, дупничани вложиха всичко от себе си. След 8 геймбола, "Марек" обърна развоя на срещата и сложи на началото на обрата в 32:30 и 2:1. 

Четвъртата част започна под диктовката на "Марек", след което домакините забавиха темпото. Те обаче останаха доминиращи и едва след 18-а точка за кратко се завърза интрига. Състезателите на Виктор Карагьозов се откъснаха и изравниха резултата за 2:2. 

Мачът влезе в тайбрек. В него, гостите от Добрич закономерно доминираха и бяха по-добре позиционирани на терена. Грешките и напрежението при "зелените" беше доста по-малко в решителните моменти и заслужено записаха петата си поредна победа.

Ето как коментира играта на своите, Петър Шопов - старши треньор на "Добруджа 07", след драматичната победа в Дупница:

"Поведохме с 2:0 гейма, но отборът на "Марек" успя да се събере, особено след последвалата контузия на либерото Владислав Иванов. Съперникът започна да играе на максимален риск. Пред собствена публика в тяхната зала нещата започнаха да им се получават. Ние пък си помислихме, че мачът е свършил. Спряхме да играем както се представяхме до този момент и нормално се получи обрат. Радвам се, че в петия гейм успяхме да се съберем и да победим.“

В таблицата с временното класиране "зелените" запазват третата позиция с актив от 33 точки (11 успеха, 4 поражения). Въпреки загубата, "Марек" също остават на петата позиция с 28 точки (9 победи, 6 загуби). 

В следвашия кръг "Добруджа 07" играе срещу "Левски" - на 15 февруари в зала "Добротица". На 14 февруари, "Марек" гостува на "Арда" в Кърджали.  

Отзивите на двамата треньори след края на срещата - видео DiemaSport)

Източник: bgvolleyball.com

c