Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Села в област Добрич осъмнаха в снежен капан

Непроходими или труднопроходими са голям брой пътища в две общини в област Добрич към 7 часа, съобщава дежурният в Областния съвет за сигурност.

В община Крушари всички пътища са непроходими заради снегонавявания. Проходим е само Добрич-Крушари. Нарушено е водоподаването в село Северци.

В община Добричка непроходими са отсечките Житница-Тянево и Житница-Крагулево, а труднопроходими - Росеново-Божурово, Плачи дол- Бранище, Дебрене-Соколник, Победа-Методиево, Стефаново-Славеево, както и районите на селата Медово, Енево, Карапелит, Бдинци, Вратарите, Полковник Иваново, Козлодуйци, Златия, Самуилово, Владимирово, Бенковски, Смолница и Миладиновци. Предстои разширяване и почистване на пътищата.

В община Генерал Тошево непроходима е отсечката между селата Спасово и Бежаново.

По информация на Областно пътно управление се работи по всички направления от републиканската пътни мрежа в област Добрич, която е проходима. Към 7 часа почистват 6 машини, но ще се  увеличат.

Няма сигнали от вредно въздействие на водите следствие на повишени водни нива в обектите в областта.

Временно е преустановена работата на ГКПП Кайнарджа и ГКПП Крушари - поради снегонавявания на пътищата на българска и румънска територия. Не работи и фериботът при Силистра. На границата с Румъния на ГКПП Дунав мост Видин трафикът е интензивен на вход  за товарни автомобили,

Снимката е илюстративна

c