Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Почина пометена от кола в Добрич пешеходка, близките издирват свидетели

88-годишна жена, която беше блъсната от лек автомобил „Шкода” на 20 декември миналата година в Добрич, е починала, съобщиха за Про Нюз Добрич нейни близки.

Възрастна жена е пострадала при пътен инцидент между 12 и 12,30 часа, докато пресичала улица „Ал. Стамболийски”. Тогава от Областната дирекция на МВР съобщиха, че шофьорът е откарал пострадалата в болницата. Там е установено, че жената е с фрактура на таза и счупена ръка.

Близките отправят призив към гражданите, които са били свидетели на пътно-транспортното произшествие, да се свържат с тях.

Те търсят и жената, която е помогнала на шофьора за качи пострадалата възрастна жена в колата си и да я закара до Спешното отделение на болницата в Добрич.

„През целия път той я карал да каже, че не е блъсната, а сама е паднала”, сподели внучката на починалата жена Клара Ангелова. „Ще сме благодарни, ако има свидетели, които са видели самия удар. Защото шофьорът твърди, че тя не е ударена от него, а е паднала. Но, при падане няма как да счупиш ръка и таз едновременно, смятат близките”, добави тя.

Разказа, че никой не е повикал полицията на мястото на произшествието. Шофьорът качил възрастната жена и я откарал до болницата, където я изоставил.

„Тази жена можеше да живее поне още пет години. Не доживя да види внучето си”, сподели още внучката, която е бременна.

Близките очакват свидетелите на инцидента да ги потърсят на телефони 0899802817 и 0899743819.

c