Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Обявиха съветниците от ДБГ за кои квартали на Добрич отговарят

От местната коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, Глас народен) днес представиха интерактивна карта, която ще бъде връзката между гражданите на Добрич и общинските съветници от групата. Картата е публикувана на страницата на коалицията във Фейсбук и ще се обновява постоянно. Всеки може да влезе, да провери кой е съветникът в неговия жилищен район, къде и какъв е графикът за провеждане на срещите с граждани.
За централна градска част не е посочен конкретен отговорник, тъй като за него ще отговарят всички съветници.
Идеята е да се създадат изнесени приемни за живеещите в кварталите, тъй като тези, които са в центъра, са близо до сградата на Общината и могат да подават жалбите и сигналите директно в Центъра за услуги и информация.
През следващите 4 години на картата ще се нанасят точки (места от града), за които гражданите подават сигнал. След като проблемът бъде решен, на същите точки ще се нанася какво и как е направено, как се е променил районът, обещават от коалицията.
Интерактивната карта ще гарантира по-бързата и качествена комуникация между гражданите и общинските съветници.

Целта ни е да съдействаме на кметския екип и общинската администрация, за по-добрата им комуникация с гражданите, да гарантираме, че подадените сигнали ще бъдат предадени и да следим за изпълнението им, заявяват още съветниците от Местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, Глас народен).

c