Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: Тежко болни водиха войната

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия "Тежко болни водиха войната" на Д-р Тотко Найденов.

И в новата си книга „Тежко болни водиха войната“ лекарят-публицист д-р Тотко НАЙДЕНОВ, специалист по социална медицина, автор на близо 50 документално-публицистични и белетристични книги, като „Болестите и сексът на държавниците“, „И волята е лекарство“, „222 любовни лекарски истории“, „Кратка история на медицината“,„Изберете живота“, „Мила Родино“, остава верен на творческото и житейското си кредо: Човеколюбието.

За пръв път вероятно в цялата наша и европейска документалистика, той обвързва неразумните и понякога фатални решения на държавниците с тяхното здравословно и психично състояние. Описани са малко известни факти за здравните и психични проблеми на Ленин, Троцки, Сталин, Хитлер, Гьоринг, Гьобелс, Химлер, Чърчил, Рузвелт и Мусолини, както и на десетки техни масови убийци: доскоро възхвалявани чекисти като жестокия Дзерджински, кръволока Глеб Бокий, страховитите Ягода, Ежов, Берия, палача Блохин, садисти от фашистките концлагери като д-р Менгеле и колегите му, съюзнически военопрестъпници като безмилостния бомбардировач на мирно население генерал Харис и много други.

Цялата книга е стон по ужасите на миналото, вик за милосърдие и тревога за бъдещето на обезумялото самоубиващо се човечество.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c