Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Затегнат е контролът за достъп до болницата в Добрич заради грипната епидемия

Затегнат е пропускателният режим на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич заради обявената в града грипна епидемия, научи Про Нюз Добрич от изпълнителния директор д-р Светозар Байчев. Той обясни, че на входа на лечебното заведение е поставено копие от заповедта му, в която е упоменато, че са забранени са свижданията, които съществуват извън епидемиологичната ситуация, ограничен е достъпът на външни лица. Единствено могат да влизат близки на болни, ако им носят консумативи по тяхно желание.

Подходът на спешните пациенти и придружаващите ги близки не е ограничен до Спешно отделение, заяви д-р Байчев. По думите му, до болницата се допускат всички, които се нуждаят от спешна помощ.

Изпълнителният директор обясни, че на портала на МБАЛ има служебни лица, които водят разговор с желаещите да влязат и изясняват дали това е необходимо. Лекарят посочи, че при един от етносите при приет техен близък има много желаещи да влязат и да го видят, което няма как да стане при обявената епидемия.

Д-р Светозар Байчев сподели, че предвид епидемиологичната ситуация обстановката в болницата е спокойна. Има свободни легла, не е ограничен достъпът на хора с усложнения от грип, които е необходимо да бъдат хоспитализирани. Няма проблем с нужните медикаменти.

Ограничени са ред дейности, но спазваме изискванията на РЗИ заради обявената грипна епидемия, каза изпълнителният директор на МБАЛ. Гледаме загубите да са в разумно число и ще се опитаме да ги компенсираме с евентуално това, което произлезе като новина от МЗ – че ще имаме възможност да ползваме 5 процента от прихода от бюджета за следващия месец ако надвишим този за януари, допълни д-р Байчев.

c