Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Започва ремонт на проблемни пътни участъци в област Добрич, по инициатива на депутати от ГЕРБ

По настояване на депутатите от ГЕРБ два проблемни пътни участъка в област Добрич ще бъдат ремонтирани

Ремонтът на два проблемни пътни участъка на територията на област Добрич ще стартира до месеци по настояване на народните представители от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, съобщават от пресофиса на партията в град Добрич.

Двамата народните представители от Добрич са провели работна среща с председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, на която той ги е уверил, че работата по рехабилитиране на двата участъка от републиканската пътна мрежа, ще започне през следващите месеци.

Ремонтните дейности по път III-901 /Шабла-Българево-Каварна/ - в проблемния участък е от с. Българево до Каварна, ще започнат най-късно през месец май т.г.. Пътят е с пропадания и на вълни. "През последните две години, вицеадмирал Пламен Манушев проведе поредица от срещи, както с жителите на с. Българево, така и с Агенция „Пътна инфраструктура“. Резултатът е положителен и може веднага да бъде възложено проектиране, тъй като са направени проучвания и изследвания. Той е важен и за трафика към важни обекти в региона като нос Калиакра, местността Дълбока и др." коментираха от местното ръководството на партията.

Другият проблемен участък - също тема на дискусията по време на срещата, е бил ремонтът на околовръстен път Добрич II-97. Северната пътна дъга на Добрич е с дължина около 7 километра и се простира от кръговото кръстовище на квартал „Рилци“ до кръговото кръстовище за Генерал Тошево. От ГЕРБ съобщиха, че са получили уверения от шефа на Пътната агенция, за това че ремонтите на на намиращият се в изключително лошо състояние път, ще започнат в края на месец април - до началото на май 2020 г..

600 направляващи стълбчета са монтирани по пътя Добрич-Варна, по лично настояване на вицеадмирал Пламен Манушев. Предстои поставянето на такива и в останалата част от пътя - на територията на област Варна, уточниха от пресофиса на партията.

c