Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

За продължение на победната серия излиза "Добруджа 07" в столицата

Пет волейболни мача от 13-и редовен кръг на Суперлигата при мъжете ще бъдат изиграни в късния следобед днес (31 януари).

Първите три двубоя започват в 18:0ч.

"Добруджа 07" гостува на "Славия" в столичната зала "Панайот Пондалов". В първата среща през този сезон - пред родна публика, "зелените" се справиха безапелационно със съпротивата от страна на възпитаниците на Северин Димитров. Повечето прогнози за днешния двубой са за нова победа на претендента за челната тройка. Двата тима влизат в сблъсъка от доста различни изходни позиции. "Добруджа 07" заема четвъртата позиция във временното класиране - с 25 точки (8 победи, 4 загуби), докато "белите" са на дъното, с актив от 2 точки, от изиграните 12 срещи до момента и негативен игрови баланс 1:11. Определено, феновете и на двата тима ще очакват победа за любимците си. От щаба на "зелените" разчитат на трети пореден успех, за да не позволят на дишащите им във врата "Марек" да ги изместят. От друга страна, третите - "Монтана", които са има аванс от три точки, има трудно гостуване на силно-играещите у дома - "Черно море".

В останалите две срещи от 18:00, волейболистите на "Пирин" приемат "Арда" (Кърджали), а "Черно море" ще опита да вземе победа на свой терен в зала "Христо Борисов" срещу "Монтана".

В 18:15 ч. започва срещата между "Марек Юнион-Ивкони" тазгодишните носителя на Купата и Суперкупата на България. "Хебър"-ци са на път да запишат 11-а победа, ако се справят и в тази среща успеят да се справят с противниковата съпротива, както го направиха през първия полусезон.

Последни - от 18:30 ч, един срещу друг излизат съставите на вечните съперници "Левски" и "ЦСКА". Срещата ще се играе в зала "Универсиада". "Сините" са шести в таблицата, с актив от 22, докато "червените" заемат осмата позиция с актив от 15 точки. Дали и този път съперниците ще определят краен победител помежду си в петгеймов мач, предстои да стане ясно.

c