Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Сестри – начални педагози от Добрич, вече са и учители по религия

Допълнителна професионална квалификация „Учител по религия” придобиха две сестри – педагози от Добрич. Това на началните учители в ОУ „Христо Смирненски” Рени Бончева и Теменуга Бончева.

На тържествена церемония, състояла се вчера в Ректората на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, свидетелствата си за завършен курс за придобитата квалификация „Учител по религия“ получиха 20 начални учители от цялата страна. Свидетелствата им връчи доц. Евгений Николов, декан на Православния богословски факултет.

Рени Бончева и Теменуга Бончева са единствените представители на област Добрич, участвали в курса.

Събитието бе предшествано от публична лекция на проф. д-р Димитър Попмаринов на тема „Величието на човека в Стария Завет в светлината на Псалом 8“. Лекцията е част от мероприятията, с които Православният богословски факултет отбелязва Деня на свети Три светители – Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст. Тримата са влиятелни епископи на ранната църква и играят важна роля за оформянето на християнското богословие.

Предстои ни участие в конференция на тема „Хуманизъм и вяра”, областен кръг, сподели за Про Нюз Добрич Рени Бончева. Тя очаква успешно представяне за себе си и сестра си, което да доведе до регионален кръг във Варна и национален в София.

c