Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

С дарителски кутии в Добрич набират средства за апаратура срещу болката

В различни търговски обекти в Добрич ще бъдат поставени дарителски кутии, с които ще се набират средства за закупуване на система за декомпресия SpineMED®/Канада/. Инициативата е на Антоанета Малева – майка на 38-годишния Десислав Димов от Добрич, който почина през септември м. г. Той бе с тежка травма на гръбначния стълб, причинена от катастрофа, последвана от 17 години на парализа и тежки болки.

Както Про Нюз Добрич писа, след няколко месеца обмисляне семейството на Деско, както го наричаха близките му, реши с набраните средства за лечението му да бъде закупена скъпата апаратура, която да дари на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Тъй като не достигат 11 000 лева, Малева отправи призив към всички познати и непознати сърцати хора да оценят усилията и добронамереността на семейството й и да помогнат средствата да бъдат събрани. Нека заедно да доведем до край тази благородна кауза в името на страдащите, призова тя.  

Днес са поставени и първите дарителски кутии на следните места в град Добрич:

  • на касата в книжарница „Зона артпринт” по ул. „Васил Левски” 7
  • на касата в Табако шоп, Ропотамо
  • в Gsm сервиз, кино „Родина”
  • в Gsm сервиз, Ропотамо
  • в търговски обект между р-т ”Стара къща” и руския магазин "Берьозка" по бул. "25 септември" 28

В следващите дни инициативата ще продължи. Ако собственик или стопанин на обект желае да се присъедини към нея и също да постави дарителска кутия, може да се свърже с Антоанета Малева чрез страницата във Фейсбук „Да продължи доброто и след Деско”.

Системата за декомпресия ще бъде използвана в Отделението по физиотерапия и рехабилитация. Малева обясни, че канадската фирма е световен лидер в нехирургичната спинална декомпресия, предназначена за облекчаване на повредени и дегенеративно променени дискове. В момента устройството SpineMED® е най-модерната и ефективна процедура за консервативна декомпресия на гръбначния стълб и дисковете и пазарната му стойност е 94 000 евро. Никое друго устройство не предлага сравнима ефективност, валидност, сигурност, лекота на използване и практичност, посочи още майката на Деско.

За набиране на средства е разкрита дарителска сметка в УниКредит Булбанк-клон Добрич:

  • BG97 UNCR 7000 1523 8607 58
  • BIC код: UNCRBGSF / на името на Антоанета Малева
c