Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Тайният живот на писателите

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия"Тайният живот на писателите" на Гийом Мюсо.

На върха на успеха си известният автор Нейтън Фоулс мистериозно спира да пише и се оттегля да живее в усамотение на живописен средиземноморски остров. Двайсет години по-късно уединението му е нарушено от пристигането на 24-годишния начинаещ писател Рафаел Батай, готов на всичко, само и само неговият идол да прочете ръкописа му, и на младата швейцарска журналистка Матилд Моне, търсеща виновника за гибелта на своето семейство. Тогава на острова е наложена блокада заради открит женски труп, прикован за ствола на огромен евкалипт. Докато властите търсят убиеца, Матилд и Рафаел се опитват да разберат причината за самоналожената изолация на Нейтън Фоулс, ровейки в сенките на миналото.

Новият роман на Гийом Мюсо не е просто изящно написан трилър, а завладяващ литературен пъзел, който дори става диаболичен, когато авторът поставя последното парченце на мястото му.

Роден през 1974 г., Гийом Мюсо се пристрастява към четенето от малък, а започва да пише още като ученик. След зловещ инцидент, който почти го погубва, Мюсо започва силно да се увлича по темата за ПБС – преживяванията, близки до смъртта. Това довежда до написването на издадения и у нас бестселър „И след това...”, който се превръща в първия голям хит на писателя и който през 2008 г. е екранизиран с участието на Джон Малкович и Еванджелин Лили. В стила на Мюсо присъстват три неизменни съставки, скъпи на читателските сърца: свръхестественото, изгарящата любовна страст, интригата, доближаваща се до тази на детективските романи. Необикновеният и сензационен успех на книгите му, продадени в над 12-милионен тираж и преведени на 35 езика, го превърна в най-четения френски автор за 2011 г.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c