Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Дариха храни на семейството на починалото дете от Кардам от кампанията „Споделен хляб”

Хранителни продукти и почистващи и перилни препарати бяха дарени на семейството на починалия 9-годишен Стефан от генералтошевското село Кардам. Те са набрани в кампанията „Споделен хляб”, която се проведе преди Коледа в Добрич. Организирана бе от фондация „Милостиво сърце” с председател Александър Иванов и Клуб за народни танци „Жътвари” с ръководител Мая Бърдарова и премина под мотото „Да дарим за Рождество”.

За Про Нюз Добрич Иванов съобщи, че тези продукти са последните, постъпили след края на кампанията. Дарени са от Висше училище по мениджмънт, Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” и Частно училище „Мария Монтесори”.

Припомняме, че кампанията „Споделен хляб” започна на 2 ноември и продължи до 15 декември м. г., беше насочена към самотни възрастни хора, деца в неравностойно положение и хора, останали без дом от Добрич. Събрани бяха тонове хранителни продукти и почистващи и перилни препарати. Дарители станаха училища, детски градини, фирми, всички клубове за народни танци в Добрич, граждани. Подпомогнати бяха 380 възрастни хора и 70 деца. Инициативата „Споделен хляб” се проведе за втора поредна година, през предната бе организирана от Клуб „Жътвари”.   

Вчера хранителните продукти и почистващи и перилни препарати са предоставени от организаторката на кампанията „Помощ за децата от с. Кардам” Вили Димитрова. Тя сподели, че многодетното семейство е останало без пари – при бабата има прекъсване на програмата за асистент, а дядото обикаля борсите, но не го вземат на работа. „Хората искат да работят и да си изкарват парите сами”, допълни Димитрова.

c