Крими

Все по-нагли бракониерски набези из горите в област Добрич

Въпреки масираните проверки и налаганите санкции от страна на горска стража, бракониерските набези в горите на Добруджа стават все по-нагли. През изминалата седмица – между 20 и 27 януари, в землището на Генерал Тошево са извършени 107 проверки. на задържаните за бракониерство са съставени 16 акта по Закона за горите, за различен тип нарушения, информират от СИДП.

31 проверки са извършени в ДЛС-Тервел, а 44 в ДЛС-Балчик. Най-голям брой са проверките в горите на ДГС-Добрич – 138. На задържаните нарушители там са разписани десет акта.

Три каруци натоварени с три пространствени кубически метра дърва за огрев са задържани през изминалата седмица в горските територии на ДГС-Цонево. На бракониерите са съставени 12 акта. В стопанството са направени 72 проверки. Същото количество дърва, една каруца и моторен трион са задържани в района на ДЛС-Шерба, като за кражбата са разписани и четири акта. Проверките в стопанството са 46. Два констативни протокола са съставили варненските горски при проверка на 18 ловци.

За изминалата седмица от ДГС-Търговище отчитат 285 проверки, от ДГС-Омуртаг 56 проверки на ловци, а в ДЛС-Черни Лом инспекциите са 105, като са съставени и два акта. В ДГС-Смядово горските са излизали на обход 137 пъти, а в ДГС-Шумен – 66.

1 131 са проверките за периода 20.01.-27.01.2020г. на територията на СИДП. Задържани са четири каруци и голямо количество дърва за огрев. 44 акта са издадени за различни нарушения.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *