Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Лоша кръв

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Лоша кръв" на Джон Кариру.

Бестселър на Ню Йорк Таймс
Една от най-добрите книги на годината според Националното публично радио, Ню Йорк Таймс Бук Ривю, Уолстрийт Джърнъл, Уошингтън Поуст, награда МакКинзи за бизнес книга на годината

Подробен разказ за стремителния възход и шокиращия срив на „Теранос“, новосъздадена биотехнологична фирма, оценявана на милиарди долари, основана от Елизабет Холмс.

„Историята е дори още по-откачена, отколкото очаквах, и установих, че след като започнах да я чета, не мога да спра. В тази книга има всичко: сложни измами, корпоративни интриги, репортажи от първа страница на списания, развалени семейни отношения и гибелта на една компания, която в един момент е била оценявана на почти $10 милиарда“. – Бил Гейтс

През 2014 Елизабет Холмс, основател и главен изпълнителен директор на „Теранос“, се смята от всички за следващия Стив Джобс; блестяща студентка, която напуска университета Станфорд, за да създаде биотехнологична фирма „еднорог“, на път да предизвика революция в медицинската индустрия с една машина, която може да прави кръвни изследвания значително по-бързо и по-лесно. Фирмата набира огромен капитал, Елизабет се превръща в звезда, а личното й състояние се оценява на $4.7 милиарда. Има само един проблем – машината не работи.

Приковаваща история за една от най-големите корпоративни измами след „Енрон“, разказ за прекомерни амбиции и гордост на фона на Силициевата долина.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c