Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Медика-Албена ще приема пациенти от немските здравни каси

Лицензираният иновативен меди - СПА център Медика-Албена ще приема здравноосигурени пациенти и от Германия, съобщават от туристимеската компания.

Това става възможно, благодарение на новите правила, които дават възможностите на пациентите от Германия да заплащат само 10% от цената за извършените им процедури, а останалите средства ще им бъдат възстановявани от здравната каса.

В края на 2019 година стана ясно, че България е в списъка с държави, в които пациенти от Германия ще могат да се лекуват по здравна каса. Това стана факт, благодарение на договор между Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси и БУБСПА – Българският съюз по балнеология и СПА туризъм.

Албена е признат здравен курорт по смисъла на Немския социален кодекс и по тази причина немските граждани ще могат да се възползват от редица медицински услуги, предоставени в комплекса.

Благоприятните природни дадености на Албена, в съчетание с професионализма на специалистите, работещи в Меди центъра, привличат хиляди туристи, които ежегодно го посещават. През 2019 в Албена беше отворена Специализирана болница по рехабилитация. Същата година донесе две признания за комплекса като СПА дестинация – най-иновативна СПА дестинация в Европа и най-добър СПА комплекс в България. 2020 започна с още една добра новина за Албена – наградата на най-големия немски туроператор, специализиран в СПА и Уелнес туризма, FitReisen за СПА хотел – Фламинго Гранд Хотел и СПА получи престижното отличие,

c