Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

ЕГ „Гео Милев” в Добрич първенец по английски език за 2019-а сред над 100 училища

Възпитаници на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич се представиха най-добре за 2019 година в Националното състезание по английски език, организирано от издателство „Клет” и Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, съобщи за Про Нюз Добрич директорът Милена Иванова. Учениците от гимназията се конкурираха с над 100 училища в страната. За най-добро представяне добричкага гимназия бе удостоена с купа.

ЕГ "Гео Милев" е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България от 10 години, а издателството на Университета Кеймбридж е част от издателство „Клет”, обясни Иванова. Тя разказа, че ежегодно се организират национални състезания по английски и немски език, като на най-добрите в края на годината се връчват купи.

Милена Иванова сподели, че най-високият резултат през 2019 година на Националното състезание по английски език е на Искрена Искренова Димитрова от 11 клас, за Ниво В2. Същата ученичка се представи отлично и завоюва второ място в Международния кръг на състезанието "Кенгуру" в Нови Сад, Сърбия.

Наскоро приключи Националното състезание по немски език в Ловеч, от което също очакваме отлични резултати, каза още директорът на ЕГ „Гео Милев”.

c