Водещи новини - дясно Спорт

Тодор Петров е Национален №1 и при големите

Тодор Петров от СКЛА “Добрич” вече е двоен Национален шампион в тласкането на гюле за 2020 г., след като днес в сектора “гюле” остави след себе си и батковците в категорията до 20 години. Възпитаникът на Галин Костадинов спечели златото в Националното първенство при юношите под 20 г. в зала „Асикс Арена“. Само преди седмица, той стана №1 и в собствената си възраст – при юношите под 18 г., когато победи с аванс от 2 метра.

Днес, добричлията тласна 6-килограмовия уред на 15.33 м., изпреварвайки с две години по-големите си противници.

Ивелин Марков от СКЛА “Ивет Лалова Спринт Академи” се окичи със среброто – с постижение от 15.26 м. Трети се нареди Алекс Топалов от ЛК “Цветанка Христова-Казанлък” – с резултат от 14.86 м.

Яна Копчева от “Тракия-Пловдив” защити титлата си в тласкането на гюле при девойките. Националната рекордьорка в дисциплината с 3-килограмовия уред, днес прати 4-килограмовото гюле на 14.13 м. Нейни подгласнички станаха Михаела Благунова от “Хаммер-ХВ-Трявна” – с резултат 11.83 м, и Ивелина Милкова от “Дунав-Русе – с резултат от 11.29 м. Благунова е шампионката от преди седмица – по време на Националния шампионат за девойки под 18 г., а Милкова тогава се класира трета. 

Източник: bgathletic.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *