Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Млада фотографка от Добрич въвлича и деца в магията на фотографията

Младата фотографка Ангелина Иванова от Добрич иска да създаде кръжок по фотография за деца от града. Идеята е да се развиваме и да растем заедно, сподели пред Про Нюз Добрич тя.

Начинанието й ще стартира, най-вероятно, през пролетта.

Иска студиото й да е полезно на всички. Обмисля възможността да си сътрудничи с училища, които да го използват за учебни цели. Има идея там да организира и изложби за децата, за да могат да видят картините около себе си. „Искам да направим нещо, което никога не правено досега”, споделя още Ани.

Неотдавна тя откри ново студио, което се намира на улица „Антон Стоянов” № 2 /Входът от портала преди Птицекланицата/.

Младата фотографка посреща клиентите си, които, щом прекрачат прага вече са приятели. „Стараем се да подчертаем характера на всеки и всеки да има различни снимки, постоянно играем със светлината”, сподели още младата фотографка.

„Това студио не е нито мое, нито на екипа ми. А, е на цял Добрич, защото е направено, благодарение на моите клиенти - на това, че са ми се доверили и, малко или много, са инвестирали в нас. Всичко е вложено там, за да се чувстват комфортно и удобно. За да създавам техните спомени,  които ще ги радват с години”, сподели още младата фотографка.

И добавя, че живее за моменти като този, в който нейни клиенти й пожелават: „Продължавай да се трудиш толкова усърдно. Ти си част от най-щастливите мигове на толкова много семейства. Във всеки дом е окачена част от твоето сърце. Не спирай да изненадваш клиентите си! Ние оценяваме това.”

Обяснява, че има клиенти, с които са заедно на всички техни празници. „Всяка година ни посещават и всяка година виждам през децата как минава времето и съм благодарна на всички, че и аз пораствам с децата им”, доверява фотографката. Случвало се е и 5-годишни момиченца да си записват сами часове за фотосесия. „Приятелчета сме, обяснява тя. Отскоро нейни клиенти са и новородени бебета, защото Ани засега е единственият фотограф в града, който прави красиви и нежни бебешки снимки на новородени ангелчета, като с много професионализъм, любов и търпение тя успява да запази прекрасния спомен от първите дни на малките съкровища.

С развитието на студиото си, Ани решава да направи нещо ново. Защото разширението й дава свободата да реализира идеите си. С голям успех премина и Коледната кампания, като за първа година тя има и четвърти декор. „Смятам, че всички бяха много щастливи и се чувстваха комфортно, а децата бягаха и подскачаха вътре”, споделя Ани.

„Започнах да обмислям как мога да съм полезна. Искам да се раздавам”, споделя тя за идеята си за фотокръжока. „Иска ми се да сформираме малки групи, на различни възрасти, а творчеството в студиото да кипи - да се рисува, да се снима, да се развива въображението. И, най-важното, да се научим да влагаме сърце и душа в това, което правим”, разкрива младата фотографка, която вярва, че фотокръжокът е именно това.

Ето какво сподели тя за Про Нюз Добрич:

  • Кога за последен път направи грешка в работата си?
  • Имам чувството, че постоянно правя грешки. Все нещо не ми харесва...  Но, това е хубаво, защото така се развивам. Убедена съм, че ще се изплаша един ден, ако всичко започне да ми харесва.
  • Технически погледнато, каква беше първата камера, с която започна да снимаш?
  • Един стар стар Canon. Естествено, беше ми забранено да го пипам, но нали знаеш, че забранено е по-интересно…
  • Кога придоби увереност да показваш нещата си на по-голяма аудитория - чрез социални медии, сайтове?
  • Вече ми е много смешно - пишеш си името, а накрая добавяш "photography". Всички в моето време започнахме така, сега вече ми изглежда безумно... Но, иначе придобих увереност да показвам нещата, когато научих, малко или много, правилата за снимане.
  • Амбициозна ли си?
  • Ооо да... Няма невъзможни неща...
  • Кой е последният успех, който те направи истински щастлива?
  • Всеки ден мъничките успехи ме правят щастлива, когато съм успяла да направя някого щастлив. Последнияат случай е с един възрастен мъж, който ме просълзи, като ми каза, че съм сбъднала мечтата му да има снимка с внучето... Колко по-голям успех от това…?
  • Защо точно кръжок за деца искаш да направиш?
  • Защото обичам да работя с деца, да разговарям с тях. Удивляват ме, а и зная, че така мога да съм полезна.
c