Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Баскетболният тим на Шабла зарадва родната публика с победа

В знакова за шабленския баскетбол се превърна съботата на 18 януари. От обяд до около 19 часа на деня в Спортен комплекс „Шабла“ се изиграха четирите срещи от поредния кръг на първенството на Българската баскетболна лига за непрофесионалисти (ББЛ), зона „Изток“.

В най-важната от тях за местните фенове домакините от БК „Шабла“ се наложиха над състава на Икономически университет (ИУ), Варна, с 81:72.

Тимът на гостите с треньор Петко Делев водеше в първата четвърт, но шабленският клуб постепенно наложи волята си и накрая се поздрави с победата. С изявите си от БК „Шабла“ се отличиха Симеон Савов и Мирослав Богданов.

В останалите срещи от кръга, изигран в Шабла, Медицински университет (МУ), Варна, надигра „Култ“ (Вн) с 87:59; юношите на „Черно Море“ (Вн) разгромиха „Ънстопабъл“ (Добрич) със 101:35, а в дербито между „Шоутайм“ (Вн) и „Светкавица“ (Търговище) водачите във временното класиране от „Шоутайм“ преодоляха измъчвания от кадрови проблеми състав на „Светкавица“ със 76:58. След кръга БК „Шабла“ дели четвъртото място във временното класиране със студентите от ИУ, Варна, и МУ, Варна, като и трите отбора са с по 16 точки, но двата варненски тима са с по 10 изиграни срещи, докато  БК „Шабла“ – с 9.

Непосредствено преди мача на БК „Шабла“ се проведе мач по стрийтбаскет (3х3) между ученици от СУ „Асен Златаров“ в Шабла и връстниците им от ОУ „Стефан Караджа“ в Каварна. Шабленските юноши спечелиха с категоричното 15:6.

В паузите между мачовете и на полувремената организаторите от Българското баскетболно общество (ББО) бяха подготвили игри с публиката, като капитанът и организатор на БК „Шабла“ Йордан Павлов, в качеството си на член на УС на ББО, раздаде награди на победителите – баскетболни топки и фланелки на ББЛ.

В състезанието по стрелба от фауллинията при възрастните спечели Момчил Златков, а при децата – Даниел Дагитов. В стрелбата от зоната за 3 точки от децата най-точен бе Мартин Пейчев, а при възрастните – Милко Стойков от Добрич. Стойков, който бе и съдия на пулта, впечатли с 4 коша от 5 опита от „тройката“.

Бе организирана и томбола сред зрителите, като 32-инчов LED телевизор бе щастлив да спечели Златко Марков.

c