Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Младежи от клубове в България взривиха сцената с новата k-pop вълна в Добрич

Шумно, цветно и успешно премина първото издание на Корейско– Японският фестивал в Добрич. Основни "виновници" за провеждането му са младите ентусиасти от добричката формация за k-pop танци ILLUSION - заклети последователи на новата азиатска вълна, която покорява в последните години младежите от всички континенти.

Събитието се състоя на 18-и януари в Младежки център "Захари Стоянов" – Добрич. За начало, организаторите бяха заложили на интересни и забавни корейски и японски игри, с които участниците да могат да се опознаят. Една от най-атрактивните части на фестивалното събитие бяха демонстрациите на бойното изкуство "карате", представени от младите каратеки на добричкия КК „Самурай”.

Акцент в програмата бе представянето на корейската и японската култура, включваща ревю на традиционната азиатска носия - кимоно.

Най-завладяващ за участниците и публиката в залата беше артистичният взрив на сцената - Random dance демонстрациите на k-pop танци, в който се включиха голямата част и от гостите. За всички желаещи, домакините бяха подготвили въвеждащ демонстрационен курс, включващ разучаване на характерните стъпки и поведение в k-pop танца. Гидове бяха членовете на гостуващата група Countdown от гр. Бургас - на фона на песента Drip на HINAPIA.

Финалът беше типично азиатски - шумен, емоционален и колоритен. На сцената в Концертната зала, добричките клубове за k-pop танци ILLUSION, Infinity и Enigma дадоха старт на земетръсното финално денс-парти. Едни след други, със свои танцови хореографии, на сцената се представиха всички гостуващи клубове - Universe от Ботевград, Soul Takers, Beyond, Out of Reality, Revolution – от Русе, Violet Stars от Тутракан, Countdown от Бургас, Nue-G от Пазарджик, Onyx и Joker от Варна.

Само присъствалите в залата са наясно какви звукови децибели понесе конструкцията на сградата. Със сигурност, след края на финалните аплодисменти, никой не си тръгна със съмнение, дали и кога ще се случи следващото издание на Фестивала. От своя страна, младите вдъхновители на събитието - добричлиите от клуба за k-pop танци ILLUSION, споделиха, че са с една идея по-уверени в това, което вършат.

Снимки: Младежки център - Добрич

c