Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Без Крачев, "Добруджа 07" отстъпи на шампиона "Нефтохимик"

Шампионите от "Нефтохимик 2010" ще играят на пореден финал за Купата на България, след като на полуфинала снощи, по категоричен начин надиграха "Добруджа 07" с 3:0 (25:10, 25:22, 25:18). Това беше и срещата, в която бе определен вторият финалист за Купата на България по волейбол - днес от 18:30 ч, в зала "Младост" в Бургас.

Със зелен картон за феърплей беше декориран Илия Петков в първия гейм. 

Изключително трудна среща за "Добруджа 07". Заради контузия в ранната тренировка, наставникът на "зелените" не можеше да разчита на Иван Крачев. Бургазлии нямаха подобни проблеми и стартираха ударно в двубоя - с 5:0. Независимо, че добричлии отвърнаха, след някои грешки и първоначален смут, точковата разлика за кратко достигна 21:6. Едва в края на гейма, "зелените" успяха да влязат в своето темпо. Това обаче помогна само за доброто начало на втората част.  

В нея, добричлии ръгнаха добре, но опитът на бургаския тим си каза думата и те отново поведоха. Хегемонията на шампионите се запази до 11:5, след което "зелените" от успяха да стопят аванса. Домакините останаха стабилни и отново дръпнаха с комфортна преднина. След 18:13 играчите на "Нефтохимик" се разконцентрираха и "Добруджа" се възползва моментално и върнаха интригата, изравнявайки до 19:19. Бургазлии не закъсняха и върнаха аванса си от две точки. Това обаче не отказа състезателите на Петър Шопов, които продължиха да натискат. Силите обаче не достигнаха и авансът на противника се увеличи, като момчетата на Николай Желязков без проблем затвориха частта с 25:22.

В третата част шампионите продължиха да диктуват темпото, като почти не допускаха грешки на мрежата и в сервиса. Успехът за крайното 3:0 за "Нефтохимик 2010" дойде след 25:18. Около 1000 души бяха в зала "Младост" за да подкрепят своите.

Най-резултатни за "зелените" бяха Жулиен Георгиев - с 15 точки (3 аса), Маринков (6 точки), а Иван Петров и Иван Станев записаха по 3.

Днес от 18:30 ч. "Нефтохимик 201" се изправя срещу миналогодишния носител на Купата - "Хебър". Двубоят ще се излъчва пряко по Диема спорт.  

Ето какво споделиха след края на срещата треньорът на "Добруджа 07" и блокерът на "зелените" Иван Станев:

"С оглед на сервиса на "Нефтохимик", много трудно можехме да победим. Те играха превъзходно на този елемент. Опитахме да им се противопоставим, имахме шансове., но те заслужиха да играят на финала. Преди двубоя се казахме, че трябва да сме спокойни. Не бих казал, че е имало притеснение - по-скоро липсата на опит при нас оказа влияние. Непредсказуем отбор сме. Направихме добър първи полусезон. Работата, която извършихме с Петър Шопов, ще даде добър резултат. На финала се срещат двата най-добри и стойностни отбора. Ако "Нефтохимик" изпълнява и утре този сервис, на "Хебър" ще им е доста трудно. Но и те разполагат с добри и опитни състезатели и ще се противопоставят. По-добрият нека да победи", сподели Станев пред Диема спорт.

От своя страна, треньорът на "зелените" Петър Шопов коментира: Искам да поздравя състезателите на "Нефтохимик". Изиграха изключителен мач. Сервираха по уникален начин и това не ни позволи да влезем в мача. Изключителен сервис и
много добър блок и ни обезкуражиха. "Нефтохимик" е най-добре блокиращият отбор и когато бият такъв сервис, са много трудни за преодоляване.

Целите ни не са се променили - трябва да влезем в тройката и мисля, че това е напълно постижимо, изрази увереност Шопов.

Източник: bgvolleyball.com

c