Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Победа за "Добруджа 07" и полуфинал срещу "Нефтохимик 2010"

Без особени затруднения, волейболистите на "Добруджа 07" се наложиха в четвъртфиналната фаза с 3:1 (25:13, 16:25, 25:21, 25:11) над състава на "Дунав" (Русе) и се класираха на полуфиналите за Купата на България. Мачът се игра късно снощи от 20:00 часа в зала "Младост" в Бургас.

Успешен дебют за "зелените" направи новото попълнение - аржентинецът Франко Джагета. "Дунав" пък не можеше да разчита на основното си либеро Антон Василиев.  

Очаквано, още в първата част на двубоя, момчетата на Петър Шопов наложиха своя темп на игра и не позволиха изненади - да крайното 25:13. 

Почти огледално се развиха събитията във втория гейм. "Дунав" стартира чудесно и успя да натрупа аванс. "Зелените" успяха без проблем да изравнят, но русенци влязоха в добра серия и отново дръпнаха в резултата. Интригата се запази жива за кратко, след което "Дунав" успя да затвори частта и изравни геймовете - 1:1.

Решаваща за срещата се оказа третата част, в която русенци показаха отново много желание за победа, но възпитаниците на Петър Шопов нямаха намерение да изпускат контрола. След стратегическо надиграване, добричлии затвориха частта с 25:21 и отново дръпнаха в резултата. 

В четвъртата част съпротивата на противника вече беше ралична и "Добруджа 07" отново демонстрира, че е по-стабилният отбор във всички елементи, завършвайки с двоен аванс - 25:11.

Така, в полуфиналния двубой - днес от 18:30 ч., зелените ще имат трудната задача да надделеят срещу един от сочените за фаворити в турнира - символичните домакини от "Нефтохимик 2010", които в четвъртфиналите отстраниха "Марек Юнион-Ивкони". За нямащите възможност да са в зала "Младост", срещата отново ще бъде излъчвана по Диема спорт.

Източник: bgvolleyball.com

c