Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Търсят спешно рядка кръвна група за майка на две деца от Добрич

Жена от Добрич има нужда от спешно кръвопреливане, но за целта е нужна кръв от рядката група А (отрицателна). Само след 10 дни майката на две деца Мария трябва да навърши 42 години. От края на ноември обаче тя е в кома след получен инсулт.

Първоначално жената, която работи като учител в с. Крушари, беше приета в МБАЛ Добрич. По-късно тя е преместена в УМБАЛ "Сърце и мозък" в Плевен, където й е извършена животоспасяваща операция.

Сега се налага ново кръвопреливане. Жената е в реанимация, в състояние дълбока кома след мозъчен кръвоизлив.

Могат да помогнат всички добри хора, които са със същата рядка кръвна група А (отрицателна). Те трябва обаче да дарят кръв в Кръвните центрове в Плевен, Разград, Русе, Велико Търново и Ловеч. Затова близките на Мария Стоянова Иванова призовават добруджанци, които имат близки или приятели в тези градове, да съдействат, за да бъде спасен животът на жената.

Желаещите да помогнат трябва да дарят в понеделник в някой от Кръвните центрове в Плевен, Разград, Русе, Велико Търново или Ловеч, като посочат, че дарението е за Мария Стоянова Иванова, настанена в отделение по реанимация в УМБАЛ "Сърце и мозък" в Плевен.

За връзка със семейството - телефон 0896344820

c