Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Жени Михайлова: Наградата е не само голяма чест, но и отговорност за по-нататъшното сътрудничество

„За мен това е не само голяма чест, но и отговорност за по-нататъшното взаимно сътрудничество. Наистина оценявам наградата “, това заяви Жени Михайлова, директор на държавния културен институт „Двореца“ в Балчик, след като бе отличена като Почетен гражданин на чешкия град Валашске Мезиржичи.

Снощи управата на града отличи четири изявени личности, като званието Почетен гражданин бе присъдено на Жени Михайлова. Като директор на Държавния културен институт „Двореца“ в Балчик, България, тя посети за първи път Валашске Мезиржичи през 2013 г. и веднага организира голяма пътуваща изложба от произведения на Средното училище за приложни изкуства за изработване на стъкло във Валашске Мезиржичи в България.

Чешки град обяви директора на ДКИ Двореца Жени Михайлова за Почетен гражданин

Сътрудничеството между Двореца и Средното училище за приложни изкуства за изработка на стъкло е много активно в други съвместни проекти. От 2015 г. Жени Михайлова също редовно подкрепя летни стажове и сесии на открито за студенти в неравностойно положение в Балчик с над 350 студенти.

Често посещава Влашкия клуб на приятелите на България. Като опитен PR мениджър, тя значително помага за популяризирането на нашия град в България и също така спомогна за установяване на партньорство между Влашко-Келхийския микрорегион и региона Балчик. През 2018 г. тя спечели награда за своите заслуги в областта на културата.

Жени Михайлова получи почетно гражданство като специално проявление на уважение към нейните заслуги в развитието на взаимните отношения и международната слава на град Валашске Мезиржичи.

c