Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Сребро на турнир "Академик" завоюва президентът и треньор на СКЛА "Добрич"

На 11 януари се проведе 49-ото издание на Международния турнир по лека атлетика за мъже и жени в зала - „Академик“, който е и най-стария турнир в зала в Европа. В надпреварата участие взеха над 200 атлети от България, Гърция, Северна Македония и Сърбия.

От добруджанската школа, най-добър резултат в сектора "гюле" постигна добричлията Галин Костадинов - президент и треньор на СКЛА "Добрич". С постижение от 15,40 м. (в третия си опит), Костадинов грабна сребърното отличие. Златото завоюва сръбският състезател Богдан Здравкович, с постижение от 17,09 м. (в своя пети опит). На трето място на стълбичката на победителите се класира Михаил Михалев от "КЛАСА" с резултат 15,34 м. (в своя четвърти опит).

Ашкън Али от Добрич е в Топ10 от НШ в зала

Още един добруджанец се нареди сред 10-те най-добри - балчиклията Живко Господинов. Състезателят на СКЛА "Черно море-2005" зае шестата позиция, след като направи четири успешни опита в сектора. Най-доброто му постижение от 12,61 м. го нареди пред Георги Димов от "Класа", който е седми, с най-добро постижение от 12,47 м.

Турнир "Академик“ се проведе с Спортна зала "Асикс Арена". Надпреварата беше и първото международно лекоатлетическо състезание за мъже и жени у нас, в календара за 2020 година.

Снимка: Akademik Sofia

c