Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Мартеници от рециклирани материали ще творят деца от Добрич

Ученици от I до IV клас от Добрич имат възможността да вложат своето въображение и да изработят оригинална мартеници от рециклирани материали за участие в конкурс. Негови организатори са Общината и „Екоколект” АД.

Целта на конкурса е децата да се възпитават да събират разделно отпадъците и да пазят чиста околната среда. Мартениците трябва да бъдат изработени освен от традиционните бели и червени конци и от рециклирани материали /хартия, пластмаса, метал, стъкло/ с размер от 15 до 30 см. Те трябва да бъдат закрепени върху картон. На гърба на всяка обложка трябва да са написани име и фамилия на участника, клас, училище и телефон за връзка с класен ръководител.

Крайният срок за предаване на изработените мартеници е 25 февруари. Те ще бъдат оценени от комисия, а класираните ще се обявят на 28 февруари.

За най-оригиналните мартеници са предвидени награди, осигурени от „Екоколект” АД. При заявено съгласие от участниците мартениците ще бъдат предоставени на благотворителни базари.

Лице за контакт и приемане на мартениците: Димитрина Русева, Дирекция „Хуманитарни дейности“, функция „Образование“ при Община Добрич – ул. „Независимост“ № 7, ет. 8, стая 812.

c