Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Французинът блудствал и правил порнографски снимки на момичетата от с. Кремена

63-годишният французин Ерик Ж. освен че блудствал с трите момичета от балчишкото село Кремена, ги използвал и за създаване на порнографски материали. Това съобщи на брифинг в Окръжна прокуратура в Добрич наблюдаващият прокурор Свилена Костова.

Както Про Нюз Добрич писа, Ерик Ж. бе задържан за извършени в дома му в Царичино блудствени действия с три деца – първи братовчедки, двете на възраст 11 години, а третото – на 10. По искане на Окръжната прокуратура вчера следобед му беше наложена най-тежката мярка – „Задържане под стража”.

Сигнал за извършените от французина действия е подаден в полицията в Балчик от длъжностно лице от училището, в което учат децата. До него достигнала информация от момичетата, че спрямо тях са извършени тези действия. Извършителят незабавно е установен и задържан. Извършено е претърсване в дома му в Царичино, при което като веществени доказателства са иззети лаптоп, фотоапарат и две USB устройства. Събраните доказателства сочат, че е блудствал с децата от около 24 декември м. г. до 9 януари.

Първи братовчедки от с. Кремена са момичетата, с които се гаврил французинът

Свилена Костова посочи, че първоначално досъдебното производство е  образувано за създаване и държане на порнографски материали, за които са използвани малолетни. При задържането му под стража му е предявено обвинение за блудствени действия по отношение на повече от две малолетни лица. Според Наказателния кодекс престъплението предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

Ерик Ж. пребивавал в България от юни 2018 година, първоначално се настанил в хотел в Балчик. В последствие – през юли същата година, заживял под наем в къща в Царичино, без да има адресна регистрация в България. Първо се запознал с родственици на децата, които му помагали в домакинството, като почиствали дома му. В последствие в края на м. г. се запознал и с момичетата. За да ги привлече той полагал някакви грижи за тях.

Французинът е пенсионер, преди това, по негови данни, работил във фирма в Лион, където издавал вестник за вътрешна комуникация. Не е осъждан, има криминалистческа регистрация от 2006 година – за отвличане на малолетно лице без използване на измама или насилие и за подкупване на непълнолетно лице.

Възрастен французин блудствал с три момиченца в село край Балчик

На този етап няма данни родственици на децата да са съпричастни към извършеното престъпление, както и да са разпространявани снимки на момичетата. Към момента няма данни и подобно престъпление французинът да е извършвал спрямо други деца. По случая е уведомена дирекция „Социално подпомагане” в Балчик с оглед предприемане на действия от тяхната компетентност.

c