Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Аржентински блокировач влиза в селекцията на "Добруджа 07"

Аржентински централен блокировач е новото попълнение в мъжкия тим на Добруджа 07". Франко Джагета пристигна в добричката спортна зала "Добротица" от румънския "Кaмпиа Турзи" - 10-и в Румънската волейболна дивизия "А". Джагета е родом от Корал де Бустос, регион Кордоба, Аржентина. 32-годишен, роден е на 28 март 1987 г., висок е 200 см. и играе като централен блокировач. Спортната си кариера започва в Аржентина, където преминава през школите на различни волейболни клубове. В спортната си кариера, до момента е защитавал цветовете на редица клубове в Румъния, Чили и Индонезия.

В "Добруджа 07" Джагета бива привлечен благодарение и на факта, че притежава италиански паспорт - факт, значително облекчаващ процедурите за картотекиране в Европейски спортен куб. От спортното ръководство на "Добруджа 07" се надяват, Франко Джагета да бъде картотекиран през идната седмица - за участието на "зелените" в турнира Купа България.

  • "Зелените" посрещнаха Джагета с Welcome Franco! ?? ?

"Това значително увеличава шансовете ни в борбата за добро класиране. Направихме добър старт на този сезон и привличането на Франко Джагета ще повиши тренировъчното ниво, а ще осигури и допълнителни опции за позицията централен блокировач, тъй като с трима души се работи трудно", коментира ст.-треньорът на "Добруджа 07" Петър Шопов.

c