Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: Граничен пост

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Граничен пост" на Дмитрий Глуховски.

ВСЕКИ ИМА СВОЯ ПОСТ
След кратка и яростна гражданска война Русия е погубена. Навсякъде се издигат руини и се валят човешки останки. Малцината оцелели живуркат в мизерия на жалка отломка от някогашната ? територия, която гордо се нарича Московска империя и поставя свой граничен пост до единствения оцелял мост на река Волга. Над нея се вие отровна зелена мъгла, а по моста години наред не е минавал никой.
Досега.

Дмитрий Глуховски се връща към постапокалиптичните визии, които го направиха известен с трилогията „Метро”. В този разрушен свят не ядрена война, а секретно оръжие погубва цивилизацията. И някой трябва да плати цената, докато шепа хора защитават последното, което им е останало – своя пост.

Дмитрий Глуховски е един от най-популярните в момента руски писатели. Славата го спохожда след излизането на дебютния му роман „Метро 2033” - антиутопия, която чертае мрачна визия за бъдещето на света след жесток ядрен апокалипсис. Според сюжета на романа малцина от оцелелите след катастрофата се скриват в московското метро - най-голямото бомбоубежище в света, където създават нови модели на обществено поведение. За своите 28 години Дмитрий Глуховски е успял да учи в Израел, да поживее една година в Германия и три във Франция. Работил е за „Радио России”, за "Дойче веле”, за каналите „Евронюз” и „Russia Today”. Бил е военен кореспондент в Абхазия и Израел, в град Кириат-Шмон, върху който се стоварват 80 процента от ударите на „Хизбула”.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c