Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Пожарникари спасиха семейство с две деца в Добрич

На подаден сигнал за пожар в триетажна сграда в центъра на град Добрич са се отзовали на 4 януари в 01:24 часа два екипа на ОЦ при РДПБЗН – Добрич, съобщиха от ГД ПБЗН.

Пожарът е пламнал след полунощ на последния етаж в къщата по ул. "Славянска" № 8А. На място са били изпратени 2 пожарни автомобила с шестима служители от 01 РС ПБЗН – Добрич. Огнеборците са успели да предотвратят разпространението на пожара в останалата част от сградата. След потушаване на пламъците са унищожени - 230 кв/м от покривната конструкция, мебели, бяла, черна и компютърна техника, две врати, сервизно помещение, опушени са част от стените в жилището – около 10 кв. м.

При пожар пострада домът на семейство с бебе от Добрич, събират дрехи за децата

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, потърпевши от бедствието са четиричленно семейство с бебе и 13-годишно дете, за които е организирана акция за набиране на вещи от първа необходимост, тъй като покъщнината им е частично унищожена и наводнена след гасенето на пожара.

Около 1 часа след полунощ избухнал пожарът в жилищно блокче в Добрич

Заради рутинна процедура, от застрахователното дружество са изискали да се изчака до понеделник (6 януари), за да бъде извършен оглед. Дотогава да не бива да се пипа нищо в апартамента, а семейството е приютено в дома на свои близки.

На първо време имат нужда от дрехи и обувки. Децата са момчета – на 9 месеца и на 13 години. Баткото е висок е 1.60 ,52 кг.

„Нуждаят се от дрехи и средства, поне на първо време, докато им се намери временен дом. Покривът трябва да се направи, но това изисква време и средства.  Моля ,който може да помогне с каквото и да е! Благодаря от името на семейството, предварително”, сподели Светла Костадинова - близка на пострадалото семейство.

Телефонът за връзка с нея е 0878191883, а дрехите могат да се доставят в офиса й на ул. „Дойран”,№4, на паркинга на площад „Свобода”.  

Снимката е илюстративна

c