Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

При пожар пострада домът на семейство с бебе от Добрич, събират дрехи за децата

Пожар миналата нощ е унищожил покрива на 3-етажно жилищно блокче. В резултат на това мебелите, дрехите и документите на четиричленното семейство, което живее на последния етаж, са унищожени или мокри. За това алармира близка на семейството, която призова в социалната мрежа да се съберат дрешки за децата – на 9 месеца и 13 години.

Пред Про Нюз Добрич Светла Костадинова разказа, че миналата нощ се е запалил коминът на жилищното блокче, което се намира зад Кукления театър, а от там и целия покрив. Димът разбудил първо 9-месечното бебе, а плачът му вдигнал на крак и семейството. Всичко било в пушек. Завили се с одеала и излезли пред блока. Разбудили и съседите, дори се наложило едната врата да бъде разбита.

Всички живеещи в блока успели да излязат навън. Покривът обаче изгорял напълно. Покъщнината на семейството, което живее на последния етаж, която не е изгоряла, е мокра.

От застрахователното дружество обяснили, че трябва да изчакат до понеделник, за да се направи оглед, а дотогава да не пипат нищо в апартамента.

„ Дори не могат да влязат, за да видят какво е оцеляло. Хора от чужбина искат да помогнат, но семейството няма достъп до дома си, за да открие документите, ако са оцелели. Трябва да изчакат първия работен ден, за да отидат в банката и да вземат номера на банковата сметка”, обясни Костадинова.

Преместили са се при близки на мъжа в квартал Дружба. На първо време имат нужда от дрехи и обувки. Децата са момчета - на 9 месеца и на 13 години. Баткото е висок е 1.60 ,52 кг.

„Нуждаят се от дрехи и средства, поне на първо време, докато им се намери временен дом. Покривът трябва да се направи, но това изисква време и средства.  Моля ,който може да помогне с каквото и да е! Благодаря от името на семейството, предварително”, написа Светла Костадинова.

Телефонът за връзка с нея е 0878191883, а дрехите могат да се доставят в офиса й на ул. „Дойран”,№4, на паркинга на площад „Свобода”.

Необходими са им неща от първа необходимост. След като се направи оглед на жилището, ще се знае какво е оцеляло и от какво семейството има нужда.

Търси се вариант и за временно жилище, докато застрахователите отпуснат средства и се извърши ремонт на покрива. Жилището, където са сега, е само с две стаи и кухня, а живеят четирима възрастни и две деца.

Тепърва ще се търси възможност за общинско жилище. Приятелите на семейството се надяват, че може добри хора да предоставят временно дом на семейството.

Снимката е илюстративна

c