Без категория Общество

Очаква се силен вятър и поледици. Шофирайте разумно!

Планиращите пътуване през следващите дни е добре да съобразят графика си с факта, че от 5 януари (нeделя) се очаква разко понижение на температурите. На много места ще има условия за образуването на поледици.

От Пътната агенция призовават водачите на МПС да шофират разумно!

От неделя се очаква понижение на температурите, силен северен вятър, а на места ще превалява – предимно слаб сняг, като с това се увеличават и предпоставките за поледици.

Призивът към шофьорите е да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия и да не предприемат рискови изпреварвания и маневри, отново предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ .

Уверенията на АПИ са, че всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за почистване и обработване на републиканските пътища. Възможно е да бъдат затворени определени пътни участъци, с цел обработването на настилките с химически вещества и инертни материали – като предпазна мярка за повишаване безопасността на движение.

Два дни слънчево и нов студен фронт с поледици

Гражданите и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ – api.bg, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *