Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

20-годишният Сашко от Добрич вдъхнови с добро дело цяла България

Младежи от Добрич, които обявиха в социалната мрежа, че с радост ще помогнат на възрастни хора или самотни майки да си приберат дървата, вдъхновяват последователи в цялата страна. Това сподели 20-годишният инициатор Сашко Борисов.

В социалната мрежа вчера той публикува следното съобщение: „Аз и двама мои приятели с радост и кеф, бихме помогнали на някое семейство да си приберат дървата. Баба и дядо или на сама майка, няма значение. (Пишете ми на лично не се срамувайте)  
 БЕЗПЛАТНО.”

Оказа се, че вчера сутринта видял как двама възрастни прибират дървата си сами. „Стана ми мъчно, че ще им трябва много време, защото имаше близо тон дърва. Отидох да им помогна. След това се питах защо пък да не го направя пак. Постнах го във Facebook и то нашумя доста”, сподели за Про Нюз Добрич Сашко.

Засега само една възрастна жена ги е потърсила, за да помогнат на нейна съседка в квартал „Дружба”. Сашко и двама негови приятели отново помогнали, а той качил и клип за свършената работа. Не снимал възрастната жена, за да не се чувства неудобно. Макар да вярва, че няма абсолютно нищо срамно да помолиш за помощ, срамно е ако не помогнеш, споделя младият мъж.

Той и двамата му приятели, които го подкрепят, ще продължават да се отзовават, ако бъдат потърсени. Молбата им е само да знаят ден по-рано, за да са свободни.

Благородното им дело бързо намери последователи в цялата страна. „Пишат ми от Пловдив, Варна, Бургас, София, Велико Търново. Дори и от Одринци и Генерал Тошево. Много хора ни подкрепят за това, което правим, изпращат ми звукозаписи как са се вдъхновили от нас и правят същото. Ще се правят събития във Facebook, за да стане още по популярно и за да има повече участница в тази безплатна инициатива”, сподели Сашко, който вече вярва, че доброто е заразно.

Сашко Борисов е на 20 години. В момента е безработен. Тренира фитнес, а хобито му е да слуша музика.

„Весело посрещане на новата 2020 година, бъдете смели и добри, бъдете живи и здрави, защото живота много живи издави!”, пожелава младият мъж, чийто пример завладя България.  

c