Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

2 615 лева са събрани за семейството на починалото момче от с. Кардам

2 615 лева са събрани в благотворителните кутии в подкрепа на семейството на починалия в края на октомври 9-годишен Стефан от село Кардам. Това съобщи за Про Нюз Добрич организаторът на благотворителната кампания Вили Димитрова. Кутиите – общо 29, бяха отворени днес в Общинската администрация на Генерал Тошево в присъствието на зам.-кмета Румен Мунтянов. Както вече писахме, те бяха поставени в Кардам, Генерал Тошево, Добрич, Варна, Балчик. Предстои да бъдат отворени още две кутии – едната е в магазин „АБС” в Балчик, а другата – в ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево, където е учил Стефан.

Средствата ще бъдат използвани за ремонт на къщата на семейството и за покриване на належащи нужди, посочи Вили Димитрова.

Както Про Нюз Добрич първи писа, 9-годишният Стефан почина в дома си в с. Кардам на 27 октомври. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич.

По официални данни на прокуратурата смъртта на момчето и здравословните проблеми на братята и сестрите му са причинени следствие отравяне с газ фосфин, който е отделен от отрова за гризачи, поставена в къщата на семейството.

Бащата на децата е в затвора, а майката избяга от дома им. За тях се грижат баба им и дядо им.

Който желае да помогне с парични средства, може да го направи по следната сметка:

    Уникредит Булбанк

    IBAN BG63UNCR70001523665721

    BIC UNCRBGSF

    Сдружение „Родители, обединени за децата”

    Основание: Дарение за децата в Кардам.

c