Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Студен фронт, дъжд и сняг до края на 2019

Отрицателна температура от -1° показваха термометрите тази сутрин в град Добрич. Малко над нулата беше край морето. На отделни места превалява дъжд и настилките са хлъзгави, предупреждават от ОПУ - Добрич.

Днес, температурите в страната ще са в интервала от - 8° до + 5°. За територията на област Добрич - между 3 и 6°, съобщават от НИМХ.

Над региона, днес ще остане студено с разкъсана облачност, на много места до слънчево. Времето за страната остава предимно облачно.

Слаб вятър духа в областите: Благоевград, Видин, Враца, Кърджали, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Разград, Силистра, Смолян, София, Търговище и Шумен.

Превалявания от дъжд има в районите на Добрич, както и в Сестрино и Панагюрски Колони в област Пазарджик.

Слаб сняг вали на Леденика в област Враца, Петрохан и Берковица в област Монтана, Панагюрски Колони и Горно вършило в област Пазарджик, Трън в област Перник, както и на Витиня.

Пътните настилки са предимно сухи, на места са мокри, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени, обработени и проходими при зимни условия. Няма ограничение на видимостта поради мъгла.

Няма въведени временни ограничения за движение на МПС, съобщават от ОПУ - Добрич.

Остава в сила предупреждението за водачите на МПС да се движат с повишено внимание по път І-9 граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция:

  • Движението в пътен участък Кранево – Варна при км 83 + 100 е ограничено за движение на МПС над 10 т. До 28.02.2020 г. обходният маршрут е през път Кичево – Оборище.
  • Движението по път Слънчев Бряг – Бургас в участъка при обхода на гр. на Ахелой от км 207+726 до км 212+233 се осъществява в една лента поради изпълнение на строително-монтажни работи, като скоростта на движение се ограничава до 40 км/ч. в кръстовищата и до 70 км/ч. в останалите участъци. Срок до 15.08.2020 г.;
  • Движението в участъка Слънчев бряг – Бургас при обхода на гр. Поморие от км 222+849 до км 225+522 се осъществява с повишено внимание поради изграждане на второ пътно платно. Движението на МПС се организира в двете ново изградени платна, като скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч в участъците на съществуващите кръстовища. Движението се регулира от пътни знаци. Срок до 01.07.2020 г.;

Заради мащабния студен фронт, който определя времето над Балканите и Средиземноморието, през следващите дни температурите ще продължат да се понижават. Според прогнозата на синоптиците, от неделя над региона ще започнат превалявания от дъжд, които във вътрешността ще преминават в сняг. Като количества, край морето валежите ще са повече, но пък там температурите ще се задържат над нулата.

c