Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

"Билдинг" спечелиха Коледната бридж надпревара на Добрич

Късно снощи завърши Международната бридж надпревара на град Добрич - състезание, което повече от 25 години се провежда през втория ден от Коледните празници.

В тазгодишното издание се включиха участници от България и Румъния. 22 двойки и 11 отбора - едни от най-добрите в този спорт, мериха сили за наградите в двойковия и в отборения турнир, съобщиха организаторите от добричкия спортен клуб "Дама купа". "За призьорите имаше осигурени не само купи и подаръци, но и много кулинарни награди - печено прасенце, пуйки, погачи и маркови питиета.

Традиционната награда за победителите - печеното прасенце, за трета година спечелват състезателите от отбор"Билдинг" с капитан Венелин Великов от Добрич и едни от най добрите бриджьори на страната ни в момента - Иван Цончев /София/, Николай Тончев и Йордан Щерев от Добрич. Второто място е за националния отбор на Румъния с името"BALTA ALBA"в състав Мариус Джорджеску,Виорика Младин Драгош Лесан и Валентин Думитру, а трети са българо-румънската формация "NIKE" в състав д-р Николай Ганов и Цветан Ников от Добрич,Александру Брая и Емил Догару /Румъния/.

При двойките - шампиони станаха варненските състезатели Светла Ненова и Стефан Георгиев, следвани от Янко Янков и Асен Димитров /Разград/ и Юри Перец и Пламен Христов /Варна/. Четвърти са вице-шампионите на румънския шампионат за смесени двойки Виорика Младин и Драгош Лесан.

За най-добра най добра смесена двойка извън призьорите са обявени Теодора Пенева /Варна/ и Тошко Василев /Разград/, а награда за най-добра младежка двойка получиха Габриела Калчева и Красимир Димитров /Сливен/.

Организаторите на спортната надпревара изказват благодарност от името на всички участници към домакините от хотелски комплекс"Грийн Палас" за прекрасните условия, както и на спонсорите на проявата, за осигурените подаръци.

c