Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: Интервю със себе си. Апокалипсис

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Интервю със себе си. Апокалипсис" на Ориана Фалачи.

В „Интервю със себе си. Апокалипсис“ Ориана Фалачи отговаря на собствените си въпроси и в рамките на този монолог успява да припомни както някои от най-вълнуващите моменти от своя живот и кариера, така и да подчертае плашещите тенденции, пред които западната цивилизация се изправя.

През целия си живот Ориана Фалачи винаги е търсела истината и справедливостта. Борила се е с цензурата на източни и западни диктатури по същия начин, по който по-късно започва да се бори с политическата коректност и лицемерието, завладели Европа. Била е преследвана, забранявана и за малко да бъде убита. Сблъсквала се е с машината на фашизма, с жестокостта на войната, с фанатизма на хунвейбините, с куршумите на военни хунти. Летяла е над горящите петролни кладенци на Саддам и е спорила лице в лице с Кадафи, Арафат и Хомейни.

Но никога не се отказва от борбата. Думите й може да звучат крайно, да предизвикват полемики и скандали. Но дори и несъгласните с нея остават омагьосани от езика й, от нейното майсторство и силата, с която защитава това, в което вярва.

Ориана Фалачи е родена на 29 юни 1929 г. във Флоренция. През половинвековната си журналистическа кариера интервюира световни политици като Голда Меир, Ариел Шарон, Индира Ганди, Дън Сяо Пин, Фидел Кастро, аятолах Хомейни, шаха на Иран Пахлави, етиопския император Хайле Селасие... След терористичните атаки над Световния търговски център променя левите си политически убеждения и през 2002 г. пише "Яростта и гордостта", в която посочва исляма като истински виновник за световния терор. През 2004 г. издава „Силата на разума", където доразвива тезата за неразривната връзка между ислямската религия и ислямския тероризъм. Умира във Флоренция на 15 септември 2006 г.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c