Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Турнир по канадска борба в Добрич събра 676 лева за болно дете

676 лева бяха събрани днес на благотворителен турнир по канадска борба в Добрич в подкрепа на Венцислав Тодоров от варненското село Брестак, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на мото клуб „Кан Аспарух 681” за област Добрич Александър Ганев. Предстои на детето да бъде извършена много тежка операция на крака. Набраните от турнира средства ще бъдат преведени по банковата му сметка.

Благотворителната инициатива бе организирана от клуб по канадска борба „Хищник”, „Кан Аспарух 681” и добричкия Офроуд тим, който дарява за детето още над 700 лева, събрани от членовете му. С още 500 лева в подкрепа на Венци участват и мотористите от клуб „Кан Аспарух 681” от Добрич и Варна. Днес те връчиха и две други дарения от по 500 лева - за ремонт на дома на петте деца от с. Кардам, чието братче Стефан почина в края на октомври, и за изграждане на спортна зала в Центъра за настаняване от семеен тип в ЖК „Дружба” в Добрич /бивш дом за деца в неравностойно положение/.

В турнира по канадска борба сили мериха около 40 души, сред тях и 8 жени. Сред участниците имаше състезатели освен от Добрич и от Варна, Бургас и други населени места.

c