Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Шампион по кикбокс е Спортист №1 на Каварна

Дилек Серветова от Спортен клуб по кикбокс „Ринг“ - републиканска шампионка по кикбокс, беше обявена за Спортист №1 през 2019 на Каварна.

На тържествена церемония, която се състоя в заседателната зала на Община Каварна бяха избрани най-добрите спортисти на черноморския град. Кметът на община Каварна Елена Балтаджиева и нейният екип лично наградиха отличените спортисти на града.

Отличието Спортист №2 беше присъдено на друга млада дама, също състезател по бойни спортове - Дона Димитрова от Клуб по бойни спортове „Калиакра“. Тя е вице-републикански и вице-национален  шампион по карате на България за 2019 г.

Георги Попов от Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ - вратар на Националния отбор по хандбал за юноши, зае третото почетно място в тазгодишната спортна класация. С националния тим по хандбал, Попов спечели бронзов медал на Балканското първенство.

Наградата за треньор за 2019 получи Ердоан Демиров - треньор на Спортен клуб по кикбокс „Ринг“ . За отбор на 2019 година в община Каварна комисията определи Клуб по бойни спортове „Калиакра” - световен и европейски шампион по „шотокан карате до“ за 2019 г.

По традиция, Общината връчи и специални награди в още три категории. Отличените през тази година са:

  • Данимир Гецов от Спортен клуб по хандбал „Калиакра“ - в категория "Най-перспективен състезател"
  • Андрей Енев - за успешното представяне на престижното колоездачно събитие в Париж в категория „Сила на дух и тяло“
  • д-р Николай Рашков в категория „Сила на дух и тяло“ - за блестящото му представяне в едни от най-престижните състезания в Профи елита на световния бодибилдинг
c