Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Пострадала при катастрофа жена от Добрич има нужда от помощ

Жена от Добрич, пострадала при катастрофа преди близо две години, има нужда от помощ, алармираха близките ѝ.

Здравка Георгиева бе блъсната на 6 януари 2018 г. вечерта от пияна шофьорка, като при удара е бил откъснат левият ѝ крак. Инцидентът стана на бул. ”Добруджа” в град Добрич. Преди инцидента жената е работила в лабораторията по агрохимия и физични характеристики на почвата в Добруджански земеделски институт в Генерал Тошево.

„В болница „Света Анна” - Варна екип от специалисти, ръководен от доц. Бърнев, сътвориха чудеса и успяха да върнат крака на мястото му. След това се започна лечение, което се състоеше от четири операции през 2018 година. Първо беше животоспасяващата, след това присадиха тъкани и кожа, след това присадиха 10 см кост, тъй като нейната при удара е останала на бронята на колата”, споделиха близките на жената.

„Остана обаче един отвор /рана/, която не се затваря, въпреки двете операции, които направи доц. Бърнев тази година. Присаждаха тъкани, но и двата пъти бяха отхвърлени. Отвора става по-голям, меката тъкан започва да загнива. В края на месец ноември, при поредния преглед, доц. Бърнев предложи друг метод на лечение - със стволови клетки: RIGENERA hbw.

Цената на една такава процедура е приблизително 2 500 лева. Като начало се надяват с две процедури раната да се затвори. За съжаление сестра ми в момента е в неплатен отпуск, тъй като всички възможни варианти за болнични са изчерпани. През  юли 2019 година се яви на ТЕЛК и получи 60 % инвалидност. Сега получава 175 лева инвалидна пенсия. През тези почти две години от катастрофата самите операции не се плащаха, но всички метални пирони и планки, донорската кост и всички други консумативи и лекарства се поемаха от пациента, тоест от нас. Вече всички пари са на приключване”, посочват от семейството.

Затова те призовават всички, които имат желание и възможност да помогнат за оцеляването на Здравка.

Открита е банкова сметка в "ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА" АД

  • BG 39 UBBS 80021018830520
  • BIC КОД: UBBS BGSF

ЗДРАВКА МИТЕВА ГЕОРГИЕВА

c