Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

"Добруджа 07" прегази "Дунав" у дома

Тази вечер, волейболистите на "Добруджа 07" записаха седма победа в Суперлигата. По безапелационен начин, "зелените" се наложиха над гостите от "Дунав" с 3:0 (25:17, 25:17, 25:22). Двубоят се игра в зала "Добротица", като срещата и за двата тима беше последна преди зимната пауза. 

След тазвечершната победа, възпитаниците на Петър Шопов заемат петата позиция в таблицата с временното класиране с 22 точки (7 успеха, 4 поражения). Русенци са девети - с 12 точки (4 победи, 7 загуби). 

Гостите започнаха обещаващо срещата, като отвориха добра преднина в началните минути. Домакините обаче не бяха на мнение да изостават в резултата и съвсем скоро изравниха, а след това и обърнаха точковата статистика в своя полза, завършвайки убедително първия гейм. Втората част започна идентично, след което "зелените" не позволиха повече изненади. В последния гейм състезателите на "Дунав" заложиха всичко, за да запазят първоначалното си преимущество, но в течение на играта стана ясно, че няма да издържат на игровото темпо, което наложиха добричлии. Битката се водеше точка за точка, докато "зелените" не взеха инициативата в свои ръце и въпреки, че на два пъти съперникът успяваше да се доближи, играчите на Петър Шопов приключиха с чиста победа.  

Най-резултатен за "Добруджа 07" отново беше Жулиен Георгиев, но този път заедно с Димитър Маринков - завършиха с по 16 точки (1 ас, 2 блокади) (1 ас, 2 блокади). Иван Петров и Красимир Гайдарски записаха по 8 точки (2 аса) (4 блокади).

За "Дунав" най-резултатен беше Леон Тончев, който допринесе с 11 точки (1 ас), а по 10 точки реализираха Ангел Павлов и Цанко Цанков. 

В следващия XII кръг "Добруджа 07" играе домакинска среща с "Пирин" от Разлог. "Дунав" гостува на "Арда" (Кърджали). Мачовете са на 24 и 25 януари (петък и събота). 

Източник: bgvolleyball.com

c