Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С песен ще започва и завършва часът в СУ „Д. Талев” в Добрич

С любими песни и мелодии, подбрани от самите ученици, ще започват и приключват часовете в СУ „Димитър Талев” в Добрич. Това ще стане възможно благодарение на електронен звънец, който ръководството на учебното заведение има намерение да закупи. Така вместо от стандартния звън училището ще бъде огласяно от музика.

За набирането на средства днес в СУ „Димитър Талев” бе открит благотворителен коледен базар. Различните предмети, сладкиши, сувенири, предложени на базара, са изработени от децата, сподели за Про Нюз Добрич директорът на училището Весела Панчева. Тя посочи, че днес са събрани почти 3 000 лева. Останали са много лакомвства, които ще бъдат предложени и утре до обяд.

Електронният звънец е съчетан с училищно радио, обясни Панчева. Тя разказа, че училището е имало такова, но при голям ремонт преди години системата е разрушена. Желанието на ръководството на СУ „Димитър Талев” е сега отново да имат такова. Звънецът освен че с различни мелодии ще оповестява началото и края на часовете и междучасията, ще даве възможност чрез съобщения в класните стаи и физкултурните салони да се дава по-голяма гласност на събития и успехи на отличили се ученици. Електронната система струва 7 000 лева. Набирането на средства ще продължи и през следващата година.

В СУ „Димитър Талев” е организиран конкурс за мелодиите и песните, които децата желаят да звучат благодарение на звънеца. Той ще приключи в средата на януари, специална комисия с представители и на Ученическия съвет ще избере най-знаковите от тях. Първо даваме право на творческата изява на децата, те да предложат музиката, допълни Весела Панчева.

c