Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Дани Петкова от Добрич изгуби битката с рака

42-годишната Йорданка Петкова от Добрич, по-известна като Дани, изгуби битката с рака. Тя е издъхнала днес в испанския град Памплона, където живееше със семейството си. Дани е майка на две прекрасни дъщери – на 17 и на 8 години.

Добричлийката страдаше от рак на гърдата. Първоначално туморът е отстранен във Варна, но 10 дни след приключването на тежки химио- и лъчетерапии отново се появява. Дани решава да потърси мнение и извън България и посещава турската клиника „Аджъ бадем”. Там потвърждават коварната болест и й предлагат лечение. Оферта получава и от болница в Испания и в крайна сметка решава да предпочете нея. Постъпвайки там жената разбира, че лечението й ще е безплатно, тъй като първият й съпруг е загинал преди години при трудова злополука в европейската държава. След края на лечението си добричлийката предпочита да остане в Памплона с втория си мъж и двете си дъщери.

Преди да стане ясно, че лечението на Дани в Испания ще е безплатно, в Добрич стартира мащабна благотворителна кампания за набиране на средства в подкрепа на битката й с рака. Тя премина под мотото „Живот и усмивка за Дани!”, едноименна група бе създадена и в социалната мрежа. На апела да бъде помогнато на майката с две деца откликнаха хиляди добричлии. Една от проявите в кампанията бе благотворителен концерт с участието на фолк звездата Галин, който е от Добрич.

Про Нюз Добрич изказва съболезнования на близките на Дани.

c