Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Албена - мечтаната ваканция може да е на супер цена

Понякога лятната ваканция изисква от нас пестене цяла година, особено когато искаме тя да е незабравима за цялото семейство. Това обаче не трябва да ни спира, защото има много начини да спестим пари, а едновременно с това да си подарим положителни емоции за цял живот.

От Албена съветват как да изберем мечтаната ваканция на супер цена.

Резервирайте рано своята ваканция

Повечето хотели предлагат примамливи оферти за ранни резервации. Често обаче „дребният шрифт“ включва не толкова примамливи условия. На сайта albena.bg имате избор от над 30 хотела за лятната си почивка и няма никакъв „дребен шрифт“. Отстъпките започват от 25% за някои хотели и определено заслужават вашето внимание. Понякога можете да попаднете и на добри предложения last minute, но ако късметът не е с вас, най-добре планирайте почивката си още през зимата.

Изберете хотела заради възможностите, а не заради гледката

При много от хотелите близостта до морето води до повишаване на цената. Още по-скъпи са стаите с гледка море, на които трудно можете да устоите. Въпреки безспорно прекрасната гледка, ако държите на по-бюджетен вариант, можете да се насладите на хотелския комфорт и резервирайки стая с гледка парк. Това не ви спира да се наслаждавате на приятната гледка към морето от слънчева тераса, изискан ресторант като Ciel Bleu или просто докато се разхождате по дългата 3,5 км плажна ивица.

Платете само месец преди ваканцията си

Много хотели и агенции изискват пълно плащане още при резервация. Резервирайки през сайта albena.bg заплащате само 30% от сумата в 10-дневен срок, а останалата сума – месец преди пристигане. Така много по-лесно можете да изберете мечтания хотел, без да се притеснявате, че джобът ви ще хлътне.

Избягвайте пиковия сезон

Забелязва се, че цените на нощувка се покачват с приближаването на най-горещите месеци – юли и август. Това е времето, в което комплексът е пълен със семейства с деца, шумен е, а жегата може буквално да ви стопи – термометърът нерядко удря заветните 38 градуса по целзий, а бирата кипи, преди да сте й се насладили. Ако това не е вашето виждане за идеалната почивка, изберете период през юни или септември и се насладете на пълноценен релакс на по-добри цени.

Запознайте се с отзивите на други гости

Не сте първите резервирали ваканция в Албена. В интернет пространството можете да откриете стотици отзиви от гости на всички хотели. Видно е, че много от местата за настаняване са сред ТОП позициите по Черноморието, а аквапарк Аквамания е в ТОП10 в Европа според TripAdvisor. Това не са просто цифри, а доказателство за незабравимите положителни емоции, които Албена може да ви подари.

Проучете избраната дестинация

В района на Албена има много забележителности, които можете да посетите: нос Калиакра, дворецът в Балчик, Делфинариумът, планетариумът и ретро музеят във Варна, Несебър, Созопол, Мадарският конник, къщата на Йордан Йовков в Добрич – все места, които си заслужава да посетите. Всички те са част от възможностите за полудневни или еднодневни екскурзии, които можете да резервирате на рецепцията на хотела си, за да си спестите излишно търсене и допълнително проучване.

Използвайте безплатния еко транспорт

Ако сте дошли в Албена с автомобила си, паркирайте го на големия паркинг на Автогара – така ще плащате само по 5 лв. на денонощие, ще сте сигурни, че автомобилът е в охраняем паркинг и няма да ви се налага да обикаляте около хотелите, за да търсите скъпоплатено място за паркиране. Безплатните шатъли са удобни и се движат на няколко минути по два маршрута – към хотел Гергана и Балтата и към Маритим Хотел Парадайс Блу – в сърцето на Албена. На ваше разположение в комплекса е и уникалният за България открит ескалатор, който свързва парковата зона и плажа. Не пропускайте и обиколката на комплекса с туристическо влакче. За по-активните сред вас има също така велосипеди и рикши, които можете да наемете от няколко пункта в комплекса.

Възползвайте се от различни отстъпки

Инсталирайте на смартфона си мобилното приложение на Албена и можете да поръчвате от чадъра на плажа или басейна своите напитки на специални цени. Платете по сметка стая и ще получите до 10% отстъпка в повечето ресторанти и барове в Албена. Ако сте гост на комплекса за седмица и сте резервирали All Inclusive почивка, възползвайте се от възможността с програмата Dine Around да запазите своята маса за обяд или вечеря в а ла карт ресторант по избор, като заплащате само за напитките си.

Изберете All Inclusive пакет

Качествената храна местно производство и освежаващите напитки без ограничение са привлекателна опция за любителите на почивка без допълнителни разходи. Повечето от хотелите в Албена предлагат настаняване на база All Inclusive с разнообразни допълнителни екстри в пакета – басейни, аквапарк (Ралица Супериор, Ралица Акваклуб, Вита парк), вносен марков алкохол (Амелия, Калиакра), безспирни забавления с анимационните екипи и много други.

Помислете за децата

Албена е истински рай за малчуганите – детски площадки, клубове с аниматори, безброй атракциони, детски дискотеки и аквапарк с мнооого пързалки; вкусна и здравословна храна на детските бюфети, разнообразие от пресни плодове от собствените ни био градини и изкушаващ сладолед са само част от причините да изберете Албена за своята семейна ваканция с деца. Освен забавна, тя е и изгодна. За всички бебета до 2 годинки, престоят в хотелите в Албена е безплатен. Не се плаща и за първо дете до 12 години. Ако сте с две деца, за второто заплащате едва 30% от цената за възрастен.

Запознайте се с възможностите за спорт и култура

Албена е Европейски курорт на спорта с повече от 40 вида спортове, които можете да упражнявате в комплекса: тенис, футбол, плуване с професионални треньори, гмуркане, плажен волейбол, кросфит, аеробика и много други са само част от възможностите, от които могат да се възползват по-активните сред вас. Ако пък обичате хубавата музика, всяка събота можете да се насладите на безплатните концерти на откритата сцена под звездите или да послушате музикантите в а ла карт ресторантите всяка вечер. Не са за изпускане и кино вечерите в петък, както и плажните партита в бийч клуб Ганвие в четвъртък.

Купете си практични сувенири

Много хора обичат да отнесат у дома спомен от своята ваканция. За ваше улеснение сувенири се предлагат не само по централната алея и в магазините, но и на хотелските рецепции. Практични и удобни чаши, ключодържатели, визитници, карти за игра, химикали, раници и много други могат да се превърнат в идеалния спомен или подарък от любимата дестинация.

c