Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ученички издават списание в подкрепа на добри каузи в Добрич

Вдъхновени от благородна кауза, четири шестокласнички от СУ "Св. Климент Охридски" в Добрич започват издаването на списание, с идеята да отразяват интересните събития от училищния живот. Намерението на младите журналисти е със средствата от продажбата на списанието да помагат в реализацията на благородни каузи в Добрич.

Четирите млади момичета - Габриела, Иванина, Радомира и Симона, които са ученички в VI „г“ клас, вече са подготвили първия брой на своето училищно списание, чието име е „Желания в списания”, съобщиха от добричкото Училище по изкуствата.

Изданието ще бъде с образователно-занимателна цел и ще излиза веднъж месечно. В него ще бъдат отразени и актуални новини свързани с училището. Подкрепа на младите журналисти ще оказва дългогодишният журналист и преподавател по български език - Стилиян Митев. Младите автори силно се надяват „Желания в списания” да намери своите верни читатели.

Първата кауза, която четирите ученички са решили да подкрепят е свързана с приюта за животни „Обич за обич” в гр. Добрич. Всички, които желаят да закупят първия брой на уникалното „Желания в списания” могат да се свържат с момичетата и да се присъединят към благородното им начинание.

c