Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Тонове храни дариха добри хора за кампанията „Споделен хляб” в Добрич

Приключи набирането на хранителни продукти и почистващи и перилни препарати в рамките на благотворителната кампания „Споделен хляб”, която е насочена към самотни възрастни хора, деца в неравностойно положение и хора, останали без дом от Добрич. Тя премина под мотото „Да дарим за Рождество” и бе организирана от фондация „Милостиво сърце” и Клуб за народни танци „Жътвари” в Добрич.

Раздаването на набраните продукти стартира днес, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на фондация „Милостиво сърце” Александър Иванов. Предоставени са 350 пакета с хранителни продукти за потребителите на Домашен социален патронаж. До края на седмицата ще бъдат пакетирани и разнесени хранителните продукти и почистващи и перилни препарати до два центъра за социални услуги в Добрич, в които са настанени деца и младежи с и без увреждания. Останалото количество ще е за Центъра за временно настаняване, известен в Добрич като приюта за мъже. Има вероятност да бъдат раздадени и около 50 пакета на нуждаещи се от близки до Добрич села, ще бъде направена връзка с кметовете им.

Кампанията „Споделен хляб” започна на 2 ноември и продължи до 15 декември. Събрани са тонове хранителни продукти и почистващи и перилни препарати, посочи Александър Иванов. По думите му дарителите да многобройни – училища, детски градини, фирми, всички клубове за народни танци в Добрич, граждани. Във всеки един пакет за възрастните хора е поставено по едно плетиво – шапка, шал или терлици. Те са предоставени от софийската фондация „Има начин”. Организацията от 7-8 години осъществява подобни инициативи, има центрове в цялата страна, в които посетителите им се занимават с плетене, кампанията им се нарича „Изплети топлина”.

Кампанията „Споделен хляб” се организира за втора поредна година, през миналата тя бе инициирана от Клуб на народни танци „Жътвари” с ръководител Мая Бърдарова. Тази година обединихме усилията си и се получи нещо много мащабно, сподели председателят на фондация „Милостиво сърце”.

c