Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

За четвърти път деца от област Добрич ще рецитират „За да я има България”

Четвъртото издание на Областния конкурс-рецитал „За да я има България“, организиран от Община град Добрич, ще се проведе на 22 февруари 2020 година. За пореден път той ще даде възможност за изява на децата и учениците с рецитаторски умения и артистичност. В четири възрастови групи – Подготвителна група, I-IV клас, V-VII клас, VIII-XII клас ще се конкурират участниците с интерес към интерпретиране на произведения от българската поезия, проза и драматургия, посветени на България.

В първите три издания най-хубавите творби за родината бяха пресъздадени от  1078 талантливи деца от областта. 

За най-добре представилият се е предвидена специална награда на кмета на Община град Добрич, както и награди за класиралите се от първо до трето място във всяка възрастова група. Всички рецитатори ще получат грамота за участие.

Регламентът на конкурса е публикуван в сайта на Община град Добрич. Заявки за участие се приемат до 24 януари 2020 година на e-mail  konkurs_dobrich@abv.bg  или на адрес: Дирекция „Хуманитарни дейности“ Община град Добрич ул. „Независимост“ №7 ет. 8 стая 811, за допълнителна информация тел. 058 603 325, лице за контакт: Несрин Йълмаз.

c